Vertical Field | Specializes in green walls and vertical gardens.
Vector-Smart-Object1
Sve u našim životima oslanja se na plodove planete Zemlje, a ipak u današnjoj brzoj svakodnevici ne uspevamo dovoljno da se povežemo sa prirodom. Kako postajemo svesni značaja prirode u našim životima; svesni radosti, unutrašnje sreće i bogatstva koje nam priroda pruža; kako počinjemo da razumemo našu potrebu da se okružimo zdravom i zelenom sredinom i da brinemo o ekologiji; tako znamo da su sistemi vertikalnih bašti pravo rešenje današnjice. Kompanija Vertical Field je pionir u dizajniranju i izgradnji panela za vertikalne bašte i zelene zidove u svetu. Inovativni i jedinstveni u pristupu stvaranja živih zidova, VF kompanija dizajnira sopstveni sistem panela za unutrašnje ili spoljašnje uređenje zelenih zidova i vertikalnih bašti, koji uz korišćenje specijalnih supstrata ostaju verni prirodi i prirodnom razvoju biljaka.

PARTNERI

Kako bismo stvorili jedinstvene panele i krajnji proizvod vertikalnih bašti koristimo naprednu tehnologiju koju smo razvili sa našim partnerima:

green_wall
Green Wall je izraelska kompanija koja dizajnira i konstruiše panele za vertikalne bašte.
haifa_chimicals
Haifa Grupacija je izraelska multi-nacionalna kompanija, vodeći globalni dobavljač kalijum nitrata (đubriva), za poljoprivrednu industriju kao i za specijalnu prehranu biljaka i sadnica.
Netafim
Netafim kompanija je globalni i inovativni lider u kap-po-kap i mikro sistemima za navodnjavanje.

O kompaniji VERTICAL FIELD

S obzirom na sve veći razvoj planete Zemlje i širenje gradova, gde nas u budućnosti čeka sve veća potreba za prostorom, koncept „Vertical Field – zemljište sutrašnjice“ (Fields of tomorrow) nudi krajnje rešenje.

Kompanija Vertical Field je specijalizovana za dizajniranje modularnih panela i konstrukciju vertikalnih zidova i bašti u bilo kom unutrašnjem ili spoljašnjem prostoru. Uz naša rešenja i tehnološke napretke otvaraju se mogućnosti razvoja biljnih sadnica ali i povrća, kao nikada do sada.

Postanite sam svoj farmer, i budite ponosni na činjenicu da u vašoj sopstvenoj ekološkoj bašti raste organsko i zdravo bilje / povrće. Da li ste ikad pomislili da uberete začine ili povrće sa instaliranog zida u vašem domu? Vertikalni zidovi i vertikalne bašte mogu se adaptirati u vašem domu ili poslovnom prostoru uz neograničene mogućnosti dizajna i estetike. Uživajte u plodovima našeg rada!

O kompaniji GRAS GARDEN SERBIA

Tokom 15 godina Gras Garden se razvijao kao porodična firma spezijalizovana za izvođenje pejzažno-arhitektonskih projekata od inicijalnog koncepta do izvedenog stanja. Zahvaljujući širokom spektru usluga koje pružamo na tertioriji Republike Srbije, u mogućnosti smo da odgovorimo najzahtevnijim potrebama klijenata i zahtevima struke koristeći savremene metode, materijale i mehanizaciju. Direktna saradnja našeg tima na svim nivoima rezultura kvalitetno izvedenim projektima, čije održavanje možete poveriti našim stručnjacima. Vaše poverenje u postavljanju vertikalnih bašti možete poveriti našim obučenim stručnjacima.

Expo sajam u Milanu je jedinstvena izložba u svetu, sa veoma inovativnim postavkama.

PROIZVODI

VF1001_Logo_Final_NEW-04
Dizajn
Kompanija Vertical Field je sa posebnom pažnjom pripremila „Vertical Field uradi sam“ SET, za sve one koji vole kreativnost, baštovanstvo i biljke. Ovaj set uključuje:
  • mrežu dimenzije 2m x 1m,
  • žardinjere u potrebnoj veličini i
  • sistem za navodnjavanje koji se jednostavno priključuje.
Ova mreža postavlja se na zid na koji želite da instalirate vašu zelenu baštu, tako da sami odlučujete, u trenutku postavke, koliku površinu zida želite i koliko i kojih biljaka ćete zasaditi. Izbor je neograničen – koji broj žardinjera ćete okačiti, koju vrstu biljaka ćete zasaditi, da li želite začinsko bilje dostupno na dohvat ruke ili šarenoliko ukrasno cveće, ili želite čist zeleni efekat ukrasnih sadnica, sve je po vašoj želji. Odluka o dizajnu vašeg zelenog zida je na vama i uz ovaj set sve vam je dostupno i vrlo jednostavno za korišćnenje. VF Uradi Sam SET je dizajniran tako da se lako i sklapa i rasklapa, a i sam dizajn zida može biti promenjen lako i jednostavno, u svakom trenutku. Prilikom dizajniranja vodili smo računa da ovaj sistem koristi vodu za navodnjavanje ekonomično, s obzirom da želimo da štedimo naše prirodne resurse, vodu koje je sve manje na svetu.
....
VF1001_Logo_Final_NEW-07
Mreža
Uz pomoć dekorativne mreže na kojoj su žardinjere postavljene, biljke se dalje mogu širiti i puzati/penjati kako bi prekrile veće zidove i kako bi vaš zid dobio maksimalni estetski efekat. Na ovaj način sistem obezbeđuje potpuni zeleni izgled zida, koji se harmonično uklapa u okruženje. Neke od prednosti mreže: Ovo su odlična rešenja za stare zidove koje je potrebno ulepšati i sakriti tragove oštećenja – mreža, žardinjere i biljke ozelenjuju zid, i daju mu življi i estetski prelep izgled. Zeleni zidovi nas takođe štite od prašine, pepela i drugih sitnih čestica u vazduhu, umanjuju nivo buke na zgradama, doprinose poboljšanju životne sredine i okruženja i ulepšavaju naš prostor za život.
....
VF1001_Logo_Final_NEW-05
Kutije Žardinjere
Zelene kutije su vertikalne bašte koje ćete moći da postavite gde god poželite i na kojima raste gotovo svaka vrsta cveća ili biljaka. Ovaj pametan proizvod dolazi do vas kompletno spremljen, sa posađenim biljkama ili cvećem po vašem izboru i sa ugrađenim sistemom za navodnjavanje. Ovaj sistem funkcioniše sam za sebe i ne zahteva dodatne priključke na sistem za navodnjavanje ili dodatne drenaže. Dizajn panela zelenih kutija omogućava fleskibilnost i mogućnost promena u dizajnu, ukoliko je potrebno, čak i nakon instalacije. Uz zelene kutije možete preurediti svoj prostor u zelenu oazu i oplemeniti unutrašnji ili spoljašnji prostor prirodom i zelenilom. Isporučuje se kao jedna jedinica i može u vašem prostoru služiti kao prelepa živopisna pregreda nekog dela prostora, kao pozadina ili dekoracija enterijera.
....
VF1001_Logo_Final_NEW-08
Mahovina
Vertical Field je specijalizovan u proizvodnji prirodnih proizvoda integrisanih sa inovatnim tehnologijama. Zelena mahovina koju nudimo, napravljena u vidu panela, ne zahteva navodnjavanje niti specijalno osvetljenje. Mahovina / Moss prolazi kroz process stabilizacije koji štiti nežno biljku i omogućava joj prirodnu teksturu. Lišajevi koji su pridodati ovom proizvodu uklapaju se kao jedinstven moderan detalj, poređan u fleksibilnim pločama od posebne tkanine i mogu se postaviti na zid poput bilo koje standardne keramike, kamenih ploča ili drugih prekrivajućih materijala za zidove. Ovi sistemi se mogu postavljati u zonama u kojima nema sistema za navodnjavanje. Prirodna mahovina hrani se vlagom iz vazduha i može opstati mnogo godina samo na vlažnosti vazduha (40 ili više posto vlažnosti). Lišajevi su mekani na dodir i imaju lepu teksturu. Vertical Field kontinuirano integriše inovativnu tehnologiju u prirodne resurse, kako bi stvorio dizajn lagan za upotrebu i jednostavan za održavanje, koristeći prirodne materijale i biljke.
....
VF1001_Logo_Final_NEW-01
Enterijer
Naši projekti uređenja enterijera kombinuju prirodu, pametnu tehnologiju i sopstveni aktivni sistem Plantsfilter.
....
VF1001_Logo_Final_NEW-03
Eksterijer
U uređenju eksterijera koristeći naše proizvode kombijuemo lepotu prirode i napredna tehnološka rešenja, a naši paneli koriste se u modernoj poljoprivredi, kao i za toplotnu i zvučnu izolaciju.
....

PROJEKTI

Vertical Field je izgradio preko 200 projekata širom sveta!

Ovde navodimo samo neke od primera:

 

TECHNOLOGY

Vertical field is on the cutting edge of design and manufacturing technology. Our systems are produced from the finest poly carbon Materials, are light weight and U.V. protected. Operated by smart computers which precisely measure the amount of water needed in each planter, our systems are easily maintained. Unoccupied planters are identified by the system which directs the roots of neighboring planters to them thus enhancing your plant life. Keeping it natural with the help of our soil-based technology, we are able to grow almost any plant in any climate. An arrogated system distributes air equally providing the perfect growing conditions. With endless design possibilities our vertical fields and gardens can be adapted in your home or business in ways you can not imagine. Here's to growing good health! For more information, please contact us: info@verticalfield.com

LATEST NEWS

blog_1

KONTAKTIRAJTE NAS

IME

Váš email

VAŠA PORUKA/UPIT